Hummus – nejlepší cizrnová pomazánka!

 Když zbydou od oběda luštěniny, hlavně cizrna, můžete si z ní vyrobit výbornou pomazánku, tzv. hummus. Hummus lze připravit zcela jednoduše. Jak na to?

Hummus

Nejlepší cizrnová pomazánka

Připravíte si:

  • cizrnu
  • česnek
  • sůl
  • citrónovou šťávu
  • tahini (sezamová pasta)
  • olivový olej

Postup:

Cizrnu přes noc namočíte v hrnci (klidně si najednou uvařte celé balení), ráno vodu slijte, dejte novou a cizrnu pořádně povařte. Vařenou cizrnu nechte vychladnout, upravujte ji svým oblíbeným způsobem a z části si můžete připravit pomazánku. Stačí jen cizrnu v míse pořádně rozmixovat s citrónovou šťávou, solí, utřeným česnekem, olivovým olejem a trochou sezamové pasty (tahini). Ideální je k tomuto účelů tyčový mixér.

Pomazánku lze uchovávat v míse pár dnů v lednici, ale je lepší ji brzy spotřebovat. Vynikající je na pečivu a krekrech, anebo i jen tak samotná. Můžete ji také přidávat do hlavního jídla, například k těstovinám a zelenině.



Dobrou chuť! 



Hummus



Autor článku a fotek: Taťána Kročková

Komentáře